Nactive_Logo_Zelena_Kava_Green_Coffee_4
   
Hrvatski
Banners
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
zelena_nactive_sumabe_kava_novi_banjer_135
pakiranje zelene kavezeleni_cajzelena_kava_bez_kofeinavruca_cokolada_za_mrsavljenje
PDF Ispis Email

Ekstrakt Organske Arabica Kave

Polifenoli – Snažni antioksidansi

Fenolni spojevi, ili polifenoli, su vrlo rasprostranjeni spojevi koji se nalaze u svim biljkama uključujući grejp, kavu i čaj. Oni su vrlo jaki antioksidansi te svojstva uklanjanja slobodnih radikala, što pomaže zaštiti stanica te zaštiti tijela od procesa starenja. Vjeruje se da visoka razina djelovanja antioksidansa promatrana u istraživanju kave dolazi od fenolnih kiselina. Ekstrakt Zelene Kave sadrži veliki broj polifenola pod imenom hidroksinamične kiseline, sa dva najistaknutija elementa klorogenska i kofeinska kiselina. Kafeinska kiselina je najznačajniji fenolični spoj u kavi. In vitro i In vivo studije pokazuju da ove kiseline štita protiv oksidiranja nisko-gustih liboproteina (LDL) i peroksidacije lipida.

Glukozni Metabolizam

Postoji sve više dokaza da određeni dijetni polifenoli, kao kao klorogenična kiselina, imaju biološke efekte u tankom crijevu koji mijenjaju obrasce glukozne apsorpcije. Korogenična kiselina pokazuje inhibiciju glukoza 6 fosfata (Glc-6-Pase). activity. Glc-6-Pase je enzim koji ima ključnu ulogu u regulaciji glukoznog e metabolizma. In vivo studija na štakorima je pokazala da je klorogenična kiselina poboljšala toleranciju na glukozu.

Prirodni Wellness

Povećana budnost i motovacija pomaže sniziti rizik od depresije. Povećava energiju kako bi povećala pokretnost a time i sekvencijalno indirektno pokreće trošenje više kalorija.

 

© Nactive Zagreb d.o.o. 2009, Sva prava zadržana

TEL: +385 1 4664 933